Onze vrijwilligers staan elke dag klaar om naar je te luisteren.

De goed opgeleide vrijwilligers die deel uit maken van ons landelijke netwerk staan dagelijks voor je klaar om naar je te luisteren en je te ondersteunen wanneer je graag even je verhaal kwijt wilt.

Zo kun je ons al je persoonlijke vragen stellen over sterven, rouw en verlies, maar ook over hoe je iemand die je kent die rouwt kunt ondersteunen. Onze vrijwilligers begrijpen wat je doormaakt. Ze nemen de tijd voor je, luisteren zonder oordeel naar je verhaal en geven je waar nodig praktische tips en inzichten.

Onze vrijwilligers weten wat het is om een naaste te verliezen, omdat ze het zelf of van dichtbij hebben meegemaakt. De meeste vrijwilligers zijn ook professionals op het gebied van rouwondersteuning.

Bel, mail of chat met onze vrijwilligers

Gratis en anoniem chatten tussen 18 en 21 uur met een vrijwilliger van de Rouwchat.

Soms is het moeilijk om met je omgeving over het (naderende) verlies van een dierbare te praten. Dan kan het fijn zijn om even (anoniem) je verhaal kwijt te kunnen via de chat.
Start met chatten

De Rouwtelefoon: direct persoonlijk contact met een vrijwilliger.

Wil je liever telefonisch je verhaal kwijt, dan kun je ons altijd bellen op werkdagen tussen 9 en 17 uur via +31 (0)85-4014250.  Bel ons gerust!
Bel ons

Met Rouwsteun bieden we je de mogelijkheid tot meerdere gesprekken met een vrijwilliger.

Soms heb je behoefte aan meer ondersteuning. Via Rouwsteun krijg je je eigen vrijwilliger toegewezen die met jou verschillende belafspraken maakt. Hiervoor vragen we je lid te worden van de Vereniging leven met dood voor € 10 per jaar.
Lees meer over Rouwsteun

Met Rouwmail kun je ons ook altijd per mail bereiken.

Schrijf je liever dan dat je praat, dan kun je ook altijd je verhaal naar ons e-mailen. En natuurlijk kun je ook vragen stellen. Een vrijwilliger beantwoordt dan zo snel mogelijk je mail.
Mail ons

 

Zelf informatie zoeken

Naast dat je direct contact met ons kunt opnemen, kun je ook zelf informatie zoeken over rouw, sterven en verlies.

Rouwinformatie.nl: goede informatie over sterven, rouwen, omgaan met een verlies en hoe we het gezamenlijk op kunnen vangen als het ons overkomt.

Wanneer je rouwt, wil je snel de juiste informatie vinden waar je wat aan hebt zonder uitgebreid te moeten zoeken. Daarom vind je deze informatie vanaf nu overzichtelijk op één plek: bruikbare tips, ervaringsverhalen, achtergrondartikelen, podcasts, video’s, interviews, boekrecensies en nog veel meer.
Ga naar Rouwinformatie.nl

Met de Rouwwegwijzer vind je straks informatie afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Op Rouwinformatie.nl vind je straks een innovatieve module waarmee je intuïtief de informatie vindt die op jouw specifiek van toepassing is. Ook ontvang je passende bruikbare tips en suggesties afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Op dit moment zijn we op zoek naar financiering voor ons prototype.

Wil je meer weten over rouw en verlies? Geef je dan op voor onze nieuwsbrief onderaan de pagina.