Wie is de Vereniging leven met dood?

Samen zijn wij de Vereniging leven met dood: het bestuur, de medewerkers van het Kennis- en Supportcentrum, onze vrijwilligers, samenwerkingspartners en leden. Iedereen die deel uit maakt van onze vereniging heeft een eigen verhaal waarom zij zich inzetten voor de Vereniging leven met dood.

Samen zijn wij degenen die klaar staan om te doen wat nodig is voor iedereen die een dierbare verliest.

Het bestuur

Onze betrokken bestuursleden hebben allemaal iets met de dood. De één was er bang voor maar heeft zijn angst door zijn inzet voor de vereniging overwonnen, de ander maakte de dood van dichtbij mee toen zijn vader overleed. Alle bestuursleden staan vierkant achter de missie van Vereniging leven met dood.

De ledenraad

Ledenraadsleden, afgevaardigden uit elke provincie, vertegenwoordigen binnen de ledenraad alle verenigingsleden. De belangrijkste taak van de ledenraad is het toezicht houden op het bestuur. Het bestuur geeft richting aan de vereniging en de ledenraad controleert of het bestuur binnen de afgesproken kaders (zoals het beleidsplan en de begroting) blijft. De ledenraadsleden stellen ook het verenigingsbeleid vast. Dit doen zij op basis van de voorstellen van het bestuur. Samen met het bestuur zorgen zij ervoor dat onze vereniging kan blijven bestaan, zich kan ontwikkelen en zoveel mogelijk nabestaanden kan helpen om te leven met de dood. Lees hieronder het verhaal van ons ledenraadslid Maya Bryobhokun.

Onze Regionale Vrijwilligerscoördinatoren

De Vereniging heeft verschillende Regionale Vrijwilligerscoördinatoren die onze vrijwilligers aansturen.

Onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers dragen de Vereniging leven met dood. Dat zijn er meer dan vijftig, en dit aantal is groeiende. Veel van onze goed opgeleide vrijwilligers zijn beschikbaar voor chatgesprekken met mensen die al dan niet anoniem ondersteuning zoeken bij hun rouwproces. Dit kan via Rouwchat – praten over verlies, een chatdienst van Vereniging leven met dood die zich speciaal richt op mensen die er zelf even niet uitkomen en behoefte hebben aan ondersteuning. Andere vrijwilligers beantwoorden de Rouwtelefoon of ondersteunen bijvoorbeeld onze samenwerkingspartners met Rouwsteun. Iedere vrijwilliger heeft zo zijn of haar eigen verhaal en een eigen reden om anderen in een verlies te willen ondersteunen. Hieronder kun je er een paar lezen.

 

De vertrouwenspersoon voor onze vrijwilligers is de Commissie van Beroep, bereikbaar via ksc@vereniginglevenmetdood.nl.

Het Kennis- & Supportcentrum

Het team van het Kennis & Supportcentrum houdt zich bezig met de uitvoer van de plannen van de vereniging.